Модал - екологичната материя

Чували ли сте за модал? Все по-често срещаме тази материя изписана на етикета на дрехите ни или спалното бельо. Известна още като "съвременната материя".

Какво е модал

Модалът е полусинтетична материя. Разновидност на вискозата. Много мека и приятна на допир материя. Модалът е отличен резултат, получен от комбинацията на естествени материали и научни технологии.

Как се прави модал


За направата на модал се използват натурални суровини. Най-често това е събраната целулоза от букови дървета. Също така модалът може да е от палма, бряст, водорасли или друга дървесина. След известно химическо третиране на избраната суровина, полученият материал се превръща в тъкани, използвани за производство на дрехи, бельо, спално бельо и дори чорапи.

Какви са предимствата на модала

Модалът притежава някои свойства на памука - добра абсорбация, пропускливост на въздух, антиалергичен. Но има и много други предимства.

На първо място, се твърди, че е около 50% по-водопоглъщащ от памука. Това го прави предпочитано за хора, които водят активен начин на живот или просто се потят много. Това качество е много ценно за спалното бельо, дрехите и чорапите от модал, тъй като ни предпазва от изпотяване и неприятна миризма докато спим или сме активни.

Модалът е по-устойчив на износване от памука. Не се свива и е по-издържлив дори след няколко изпирания или друго третиране. Запазва първоначалния си вид и мекота с течение на времето.

Хипоалергичен е и не дразни кожата. Не се наелектризира. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с други влакна

Модалът е изключително тънко влакно. Интересно е , че 10 хиляди метра тежат само 1 грам.

И накрая - модалът е по-гладък и по-мек от мерселизирания памука, който на свой ред е по-гладък и по-мек от пениран памук.

Как да се пере и глади модала

Можете да изперете дрехите си или спалното си бельо от модал точно като всяка памучна дреха. Високите температури могат да повредят или отслабят тъканите, така че предпочитаната температура на пране е 30°C. Гладенето на тъкани от модал е същото като гладенето на вълнени или копринени дрехи. Винаги използвайте пара при гладенето на дрехи и чаршафи от модал.

Разгледайте спалното ни бельо от модал, което предлагаме - няма начин да не си изберете, след като вече знаете какво е и от какво се прави модала.

228
Модал - екологичната материя

Сподели с приятели

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Приемам